Yellowfin Tonijn

Latijnse naam: Thunnus albacares

Yellowfin tonijn is een makreelachtige waar onder ook alle tonijnachtige behoren. Tonijn is een warmbloedige vis en heeft rood gekleurd visvlees. De rugzijde van de Yellowfin Tonijn is kobaltblauwe tot zwart, met een kenmerkende lange gele buik en rugvin. Yellowfin tonijn kan een lengte van 230 cm bereiken met een gewicht van 180 kilo. De Yellowfin tonijn zwemt tot op een diepte van 250 meter, heeft veel power en kan een snelheid van 80 km per uur behalen.

Om overbevissing tegen te gaan, worden deze tonijnen op een duurzame manier gevangen, namelijk met pole&line en long-line. De tonijnbestanden zijn goed en men houdt zich aan vangstquota.

Vangsttechniek & duurzaamheid

De techniek die men hoofdzakelijk toepast is het vissen door gebruik van pole & line en long-line methode. De lijnen zet men uit en na een bepaalde periode ook weer binnengehaald. Vervolgens verwerkt de visser de yellowfin tonijn direct aan boord: het bloed voert met af, de zenuwen en alle organen worden verwijderd. Tenslotte vriest met de tonijn in op -40 en wordt het opgeslagen.

Om overbevissing tegen te gaan, worden deze tonijnen op een duurzame manier gevangen, namelijk met pole&line en long-line. De tonijnbestanden zijn goed en men houdt zich aan vangstquota.

Shock Fresh Tonijn steak

Voeding & Culinair

Veel voedingsdeskundigen hebben aangetoond dat er veel Omega-3 zit in de meervoudig onverzadigde vetzuren van de diepzeevissen.  Omega-3 is bijvoorbeeld ontstekingsremmend en verlichten bepaalde allergieën.

De vis in de bevroren omgeving heeft geen antibiotica of andere chemische additieven nodig voor het behoud van de versheid. Daarom, de – 60℃ producten zijn veilig en gezond.

Na het ontdooien is de Yellowfin tonijn weer rauw te gebruiken, voor bijvoorbeeld sushi en sashimi.

Lees hier over onze bluefin tonijn.

SHOCK FRESH

Modern techniques, traditional procedures

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt