Assortiment

Het assortiment van Shock Fresh bestaat uit Bluefin en Yellowfin tonijn

Yellowfin tonijn

shock fresh proces: storage onboard
shock fresh proces: storage onboard
shock fresh proces: procesing
shock fresh proces: procesing
shock fresh proces: hygiene saferty
shock fresh defrosting

Het proces van Shock Fresh Yellowfin tonijn begint in Taiwan. De tonijn wordt met de lijn gevangen en aan boord al gevroren naar -60 graden. Bij aankomst aan wal wordt de tonijnĀ  direct getransporteerd naar de vriezer. Vanuit de vriescellen wordt de tonijn verder verwerkt, gecontroleerd en getransporteerd. Lees meer ons verhaal.

  • Vangst
  • Aan boord gevroren (-60)
  • Diep gevroren en opslag (-60)
  • Verwerking en controle
  • Transport naar NL
  • Ontdooi-proces in NL

Yellowfin assortiment

De loin van de Yellowfin tonijn wordt op – 60 graden ingevroren. Na het ontdooiproces zijn de volgende delen beschikbaar:

Akami | het diep rode vlees
Het meest voorkomende en vaak gebruikte deel van de vis: Akami. Dit deel is vlezig en rood en gebruik je voor sushi.

Chutoro | iets vetter gedeelte
Een perfecte mix van Otoro en Akami. Dit strekt zich uit over beide soorten tonijn, biedt zowel een vlezig als vet textuur. Een klein deel van de tonijn bestaat maar uit Chutoro.

Otoro | het vetste deel van de vis
Dit is het vetste deel van de vis, het smelt praktisch in je mond. Het geeft producten een wat zoetere smaak.

Saku blokken |
Deze worden diepgevroren bij de klant geleverd. Sakublokken worden veel gebruikt in de Aziatische keuken.

Bluefin tonijn

BLUEFIN TONIJN

Voor de Bluefin tonijn zijn de sakublokken uit het Shockfresh assortiment verkrijgbaar. Wij leveren de sakublokken diepgevroren bij u af.

shock fresh tonijn in ijs

Take Tuna and follow us!

sign up to our newsletter for updates

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt