Assortiment

Het assortiment van Shock Fresh bestaat uit Bluefin en Yellowfin tonijn

Bluefin assortiment

Het assortiment van de BLUEFIN TONIJN

Het Shock Fresh assortiment bestaat uit verschillende Saku blokken en wordt diepgevroren bij de klant geleverd:

artikelnummer 211540 | AKAMI | het diep rode vlees 
Het meest voorkomende en vaak gebruikte deel van de vis: Akami. Dit deel is vlezig en rood en gebruik je voor sushi.

artikelnummer 211542 | CHUTORO | iets vetter gedeelte
Een perfecte mix van Otoro en Akami. Dit strekt zich uit over beide soorten tonijn, biedt zowel een vlezig als vet textuur. Een klein deel van de tonijn bestaat maar uit Chutoro.

artikelnummer 211541 | OTORO | het vetste deel van de vis 
Dit is het vetste deel van de vis, het smelt praktisch in je mond. Het geeft producten een wat zoetere smaak.

Yellowfin assortiment

Het assortiment van de YELLOWFIN TONIJN

artikelnummer 150049 | DE LOIN  
De loin van de Yellowfin tonijn kan in zijn geheel, of per kilo besteld worden.

SAKU EN SEMI SAKU BLOKKEN 
Saku blokken worden diepgevroren bij de klant geleverd. Sakublokken worden veel gebruikt in de Aziatische keuken. Er zijn verschillende gradaties van Saku blokken te verkrijgen, de hoogste kwaliteit is AAA. De semi sakublokken zijn nooit helemaal recht en ook daar geldt dat AAA de hoogste kwaliteit heeft.

SAKUBLOKKEN

artikelnummer 211528 | SAKU AAA

artikelnummer 211525 | SAKU AA

artikelnummer 211526 | SAKU A

 

SEMI SAKU BLOKKEN

artikelnummer 211529 | SEMI SAKU AAA

artikelnummer 211523 | SEMI SAKU AA

artikelnummer 211524 | SEMI SAKU A

 

ONTDOOIMETHODE

Voor de beste ontdooi methode kunt u onderstaande stappen volgen:Vul een bak met water tussen de 35-40 graden

  1. Leg een sakublok (of 2 of meerdere saku blokken naast elkaar, niet op elkaar) in een plastic zak en houdt deze onder water met bijvoorbeeld een deksel. Haal de evt. lucht uit de zakken. Belangrijk is dat de saku niet in contact komt met water.
  2. Na 15 minuten de saku uit het water halen.
  3. De saku droogdeppen met een tork doek
  4. Er kan nog wat kou inzitten, even laten rusten in openlucht
  5. Beste bewaarmethode is de saku  inwikkelen in tork doek en koel bewaren op 0-2 graden

Vragen over de ontdooimethode? Bel ons gerust.

Yellowfin tonijn

shock fresh proces: storage onboard
shock fresh proces: storage onboard
shock fresh proces: procesing
shock fresh proces: procesing
shock fresh proces: hygiene saferty
shock fresh defrosting

Het proces van Shock Fresh Yellowfin tonijn begint in Taiwan, Zuid Korea en Japan. De tonijn wordt met de lijn gevangen en aan boord al gevroren naar -60 graden. Bij aankomst aan wal wordt de tonijn  direct getransporteerd naar de vriezer. Vanuit de vriescellen wordt de tonijn verder verwerkt, gecontroleerd en getransporteerd. Lees meer in our story.

  • Vangst
  • Aan boord gevroren (-60)
  • Diep gevroren en opslag (-60)
  • Verwerking en controle
  • Transport naar NL
  • Ontdooi-proces in NL
shock fresh tonijn in ijs

Take Tuna and follow us!

sign up to our newsletter for updates

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt